Objavljeno: 30.03.2017 u 11:23 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Imala je 273 kilograma: Zbog dijete je bila toliko nervozna da ju je MUŽ OSTAVIO, ali ona nije odustala – ovo je rezultat (FOTO)

Trejsi Metjuz iz Ohaja imala je impozantnih 273 kilograma, a samo noge su joj težile oko 170 kilograma.

Tracey-Matthews (1)

Trejsi je bolovala od teškog slučaja limfedema, ali i celulitisa, bakterijske infekcije kože. Kako je ispričala medijima, još kao mala počela je da se tješi hranom zbog nasilnog oca koji je maltretirao njenu majku. Uz to je, kaže, imala bebisitera koji je nju zlostavljao pune tri godine, sve dok nije napunila šest godina.

Tracey-Matthews (0)

Sa 20 godina je zatrudnila i dobila još 30 kilograma. Nakon treće trudniće dogurala je do 181 kilograma, i nastavili su da se nižu. Kada je došla do brojke od 230 kilograma, limfedem se pogoršao i njen muž Entoni se praktično pretvorio u njenu medicinsku sestru.

Tracey-Matthews (2)

Tako je vrijeme prolazilo, a onda je napokon došla do ljekara iz Hjustona, Jonana Novzradana. Sam put do njega sa tolikom kilažom bio je podvig, a onda je tamo doživjela šok kada joj je ljekar saopštio da ima 275 kilograma i da hitno mora da smrša.

Devet mjeseci trajala je njena borba, kroz koju je prolazila sa nutricionistom. Rečeno joj je da mora da spusti kilažu ispod 200 kilograma da bi mogla da ode na prvu operaciju kojom bi joj se odstranio višak kože, i kako bi se kasnije poradilo i na limfedemu. Međutim, kada se mjesec dana kasnije vratila, ispostavilo se da je umjesto da smrša, ona dobila par kilograma.

Tracey-Matthews (3)

Tada je nutricionista došao kod nje kući, bacio svu nezdravu i kaloričnu hranu, i ostavio je sa spiskom dozvoljenih namirnica. Zbog izmijenjenog režima ishrane bila je toliko nervozna da ju je muž Entoni ostavio. Ali Trejsi se nije obeshrabrila i devet mjeseci kasnije javila se ljekaru – sama je uspjela da smrša 75 kilograma i konačno je mogla na operaciju.

Tracey-Matthews (4)

Njen put i dalje traje, ali sada napokon može da počne da živi.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: