Objavljeno: 08.06.2016 u 11:00 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

IMA LI IKO VEĆE SRCE OD OVE ŽENE? Ono što je dala majci šestoro djece na samrti, ne bi dao ni neki milioner!

Većina ljudi, koja pati od neizliječivih bolesti, bori se za dodatni dan života zbog svojih najbližih. Ova majka šestoro djece je izgubila bitku sa karcinomom, ali je svojom dobrotom omogućila svojoj djeci bar neku sigurnost.

Bet-Lejkep (1)

Bet Lejkep je 2014. godine, tokom trudnoće sa najmlađim sinom, otkrila da boluje od raka dojke.

Pošto ima šestoro dece, a muž ju je napustio kada se razboljela, ovoj ženi nije preostalo ništa drugo nego da se bori. Međutim, ne završavaju se sve priče srećnim krajem.

Kada je Bet saznala da joj je karcinom metastazirao na mozak i kada su joj doktori rekli da nema još mnogo vremena, odlučila je da zamoli svoju najbolju prijateljicu da se posle njene smrti pobrine za njenu djecu.

Bet-Lejkep (2)

Stefani Kali i Bet su se poznavale još od srednje škole i radile su zajedno. Bet je dobro poznavala i njenog supruga Dona i znala je da će njih dvoje sa puno ljubavi voditi računa o njenoj djeci.

Bet nije željela da se njena djeca osjećaju kao siročići. Pred sam kraj mi je postavila pitanje hoću li moći da se brinem o njenoj djeci i ja sam bez odugovlačenja pristala. Pomislila sam samo da i meni tako nešto može da se desi, a i ja imam djecu. Znala sam da bi ona to uradila za mene – izjavila je Stefani.

Moja žena je divan čovjek, ali i Bet je bila. Uopšte me nije iznenadio njihov dogovor. Da sam bio na mestu Stefani i ja bih donijeo istu odluku – kaže Don.

Sada imamo devetoro djece, naših troje i Ejsa (2), Lili (5), Dalas (10), Džeksona (11), Selenu (14) i Vila (15). Sva sreća što se bavim građevinarstvom, pa mi neće biti teško da nam napravim kuću sa dovoljnim brojem soba – kroz smjeh dodaje Don.

Bet-Lejkep (3)

Stefani Kali je poslije smrti svoje prijateljice odmah krenula u proces usvajanja njene djece. Ipak, to u SAD-u nije ni malo lako, jer je nijedna agencija za usvajanje do sada nije uspjela da udomi u jednu porodicu čak šestoro djece.

Zbog toga se Stefani odlučila na sljedeći korak. Postavila je ovu dirljivu priču na sajt GoFundMe da bi ljudi mogli da pomognu Betinoj djeci da ostanu na okupu.

Do sada je ova objava zaradila 42.816 dolara. Ukoliko želite sada i vi možete da pomognete ovim mališanima.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: