Objavljeno: 18.02.2014 u 20:45 | Zanimljivosti | Komentara:

Ima Daunov sindrom, čekao je 4 godine, a onda je počeo da šutira u stilu najboljih (VIDEO)

Ovo je jedan od onih snimaka koji vas podsjete ne samo na suštinu sporta, već na suštinu života i ljudskosti.

daunov-sindrom-kosarkas

Kevin Grou je srednjoškolac koji ima Daunov sindrom. Tokom posljednje četiri godine, sjedio je na klupi svog tima i bio asistent trenera koji je imao zadatak da pomaže igračima u aktivnostima oko terena.

Onda je dobio šansu u posljednjim mečevima, posljednje godine srednje škole. Saigrači i protivnici su pokazali sportski duh, pustivši ga da se dokaže na terenu a on je bio više nego uspješan.

U početku je imao problema da pogodi iz blizine ali je finiš bio u stilu najboljih trojkaša. Grou je za manje od dva minuta postigao četiri trojke a to nisu očekivali ni njegovi najbliži.

Oduševljenje se nije moglo skriti:

Na kraju, Grou je potpisao specijalno pravljen dvogodišnji ugovor sa NBA timom Filadelfija 76ersa. Dobiće i poseban dres a biće i na zagrijavanju pred sljedeći meč Filadelfije. To je sport.

Izvor: hotsport.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: