Objavljeno: 28.04.2018 u 10:55 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ima 23 godine i zarobljen je u tijelu djeteta: Niko ne zna od čega boluje, a mještani ga gledaju kao Boga (FOTO)

Zbog misteriozne bolesti 23-godišnji Indijac zarobljen je u tijelu jednogodišnjeg djeteta, dok lokalno stanovništvo na njega gleda kao na inkarnaciju Boga.

Foto: Newslions Media/mediadrumworld

Foto: Newslions Media/mediadrumworld

Manpret Sing rođen je 1995. godine u mjestu Hisar na severozapadu Indije, ali i dalje ima samo 5 kilograma, piše Dejli mejl.

Iako je dječak na rođenju bio potpuno zdrav, poslije samo godinu dana prestao je da raste, prije nego što je naučio da hoda i govori.

Sing sada zahtjeva njegu kao beba, dok njegovi staraoci moraju svuda da ga nose.

Foto: Newslions Media/mediadrumworld

Foto: Newslions Media/mediadrumworld

Njegova porodica očajno želi da sazna zašto je dječak prestao tako rano da raste, dok lokalni ljekari vjeruju da je u pitanju hormonski disbalans.

Stručnjaci pak vjeruju da dječak ima Laronov sindrom, rijetko genetsko stanje. Međutim, dijagnoza još uvijek nije zvanično potvrđena, jer njegovi roditelji nemaju novca da plate preliminarne testove.

Osobe koje boluju od ovog sindroma imaju nedostatak hormona IGF-1 koji stimuliše ćeliju da raste i da se dijeli, kako bi formirala nove ćelije.

Manpret ima sestru i brata, koji su fizički i mentalno razvijeni. Zbog nemogućnosti da brinu o njemu, roditelji su ga poslali kod rođaka.

Foto: Newslions Media/mediadrumworld

Foto: Newslions Media/mediadrumworld

Manpret privlači veliku pažnju zbog fizičke i kognitivne sličnosti sa jednogodišnjim djetetom. Postao je zvijezda među lokalnim stanovništvom, i smatraju ga inkarnacijom Boga.

Čovjek zarobljen u tijelu djeteta ima otečena stopala i dlanove i umije da kaže samo nekoliko riječi. Njegova komunikacija se uglavnom svodi na gestikuliranje.

Njegovi ujak i ujna izjavili su da Manpret zna da se rukuje sa ljudima i da im pokaže da sjednu. Oni su probali nekoliko puta da ga vrate kod roditelja, ali on nije htio da ostane sa njima.

Oni su rekli da se Manpret smije kao dijete i da je uvijek nasmijan kada ih vidi.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: