Objavljeno: 02.06.2014 u 17:15 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

IGRALI SE SA SVOJIM ZDRAVLJEM: U kratkom roku smršali i udebljali se po 30 kila!

Kako bi što bolje odglumili svoj lik pokazali su nevjerovatnu predanost svom zanimanju.

kristijan-bejl-foto-

U istoj godini znali su se udebljati i smršati po 30 kilograma! Kako bi što bolje odglumili svoj lik pokazali su nevjerojatnu predanost, a često su se na takav način igrali i sa svojim zdravljem.

Tom Hanks:

Za ulogu čovjeka koji boluje od AIDS-a u filmu “Filadelfija” smršavio je 14 kilograma, a istu kilažu morao je dobiti kad je igrao bejzbolsku zvijezdu u filmu “Njihova liga” iz 1994. godine. Za film “Brodolom života” (2000) navodno je dobio pa izgubio 27 kilograma.

tom-henks-foto

Chris Pratt:

Posljednjih nekoliko godina ovaj glumac neizmjerno mršavi i deblja se. Kako bi odigrao igrača bejzbola Skota Heteberga u filmu “Igra pobjednika” iz 2011. godine smršao je 14 kilograma. Iste godine, udebljao se 23 kilograma. Tada je imao 125 kilograma, a sve zbog uloge u filmu “Ten Years”. Za ulogu u filmu “Zero Dark Thirty” poradio je na mišićima, dok je za ulogu advokata u filmu “Starbuck” dobio 28 kilograma. Mišiće pokazuje u filmu “Guardians of the Galaxy”.

kris-pret

Renée Zellweger:

Za glavnu ulogu u filmu “Dnevnik Bridžit Džons” iz 2001. godine udebljala se deset kilograma. Dvije godine kasnije morala je da smrša za ulogu Roksi u “Čikago”.

rene-foto

Christian Bale:

Smršao je 28 kilograma za film “Nestajanje” iz 2004. godine i tako je spao na 54 kilograma. Izgladnjivao se tako što je pio samo kafu i jeo jednu jabuku dnevno. Izgledao je anoreksično. Za film “Američki varalice” iz 2013. sa 83 kilograma došao je na 103.

kristijan-bejl-foto-

Robert de Niro:

Za ulogu u filmu “Taksista” smršao je 16 kilograma. Nekoliko godina kasnije, dobio je ulogu u filmu “Razjareni bik”(1980). Za četiri mjeseca glumac je dobio 28 kilograma. Putovao je Italijom i Francuskom i uživao u njihovim specijalitetima od tjestenina. Sa 66 kilograma došao je na 97.

robert-de-nirofoto

Matt Damon:

U samo sto dana navodno je izgubio 19 kilograma za ulogu vojnika ovisnog o opijatima u filmu “Hrabrost ratnika” iz 1996. godine. Mršavljenje i stres prouzročili su mu niz zdravstvenih problema zbog kojih je godinu dana nakon snimanja morao da pije lijekove. Za film “Doušnik” (2009) dobio je 13 kilograma, a udebljao se uz pomoć brze hrane. Na mišićima je poradio za ulogu u filmu “Elysium”.

met-dejmon-foto

Eric Bana:

U samo mjesec dana udebljao se 14 kilograma za ulogu ubice Marka Čopera Rida u filmu “Chopper”. Tri godine poslije pojavio se kao Hektor u filmu “Troja”.

erik-bana-foto

Hugh Jackman:

Za snimanje filma “Jadnici” (2012.) izgubio je deset kilograma, dok je 12 dobio za ulogu u “Wolverineu”.

hju-dzekman-

Russell Crowe:

Dobio je 18 kilograma za ulogu u filmu “Probuđena savjest” (1999). Sljedeće godine isto toliko je smršao i poradio na mišićima kako bi vjerno prikazao borca Maksimusa u filmu “Gladijator” (2000).

rase-krou-printskrin

Izvor: kurir-info.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: