Objavljeno: 19.12.2016 u 10:46 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Htio proširiti podrum pa otkrio podzemni grad za 20.000 ljudi (FOTO)

Nevjerojatno otkriće u Turskoj: Grad je imao oko 600 ulaza, a teška kamena vrata mogla su zapečatiti ulaze na svakoj razini posebno i zadržati stanovnike na sigurnom.

podzemni-grad-turka (2)

Muškarac iz Cappadocie u Turskoj 1963. išao je sam proširivati podrum u svojoj kući kad je slučajno otkrio podzemni grad Derinkuyu.

podzemni-grad-turka (3)

Kad je srušio jedan zid otkrio je tajnu sobu spojenu s tunelom koji je vodio do tajnog i drevnog podzemnog grada koji se proteže kroz punih 8 razina do dubine od 85 metara i u kojemu je prije otprilike 2000 godina živjelo oko 20.000 ljudi. Podzemni grad je jednako kompleksan kao i oni na površini. Imao je kuhinje, staje, crkve, grobnice, podrume, zajedničke prostorije i škole, piše Daily Mail.

podzemni-grad-turka (4)

Grad je imao oko 600 ulaza, a teška kamena vrata mogla su zapečatiti ulaze na svakoj razini posebno i zadržati stanovnike na sigurnom od razbojnika i neprijatelja.

podzemni-grad-turka (5)

Derinkuyu nije jedini podzemni grad na ovom području. Prije nekoliko godina radnici su u Nevsehiru, također tijekom radova, otkrili još jedan, veći grad.

podzemni-grad-turka (6)

Skeniranjem tla utvrđeno je da se grad proteže na nekoliko razina, a njegova je površina usporediva s površinom 64 nogometna terena.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: