Objavljeno: 11.11.2016 u 12:30 | Zanimljivosti | Komentara:

HITLEROV TAJNI STIMULANS: Njemački vojnici bili su NEUNIŠTIVI zato što su ih nacisti tjerali da PIJU OVO

Nacistička vojska je ’40-tih bila strašna sila koju ništa nije moglo zaustaviti. Danas se zna da je takav efekat bio postignut zahvaljujući drogama koje su nastajale u laboratorijama nacističkih naučnika.

nacisti (1)

Hitler je prvo zabranio prodaju i uzimanje droga, ali je podsticao eksperimentisanje na stvaranju psihoaktivnih supstanci po laboratorijama univerziteta i instituta širom tadašnje Njemačke.

Tako su njegovi naučnici stvorili drogu koja je danas poznata pod nazivima “met” ili “kristal”. Amfetamin je zapravo zvaničan naziv ove droge, koja stimulativno djeluje na centralni nervni sistem, dok metamfetamin adiktivni stimulant koji snažno aktivira određene moždane ćelije. Ove dvije srodne vrste sintetičkih droga i danas uzimaju studenti i dekadentni bogataši kada hoće da ostanu budni više dana, da aktivnije uče ili više stvari odjednom odrade na poslu ili se super provedu na žurkama u klubovima.

nacisti (2)

U nacističkoj Njemačkoj, kada je vojska bila u pitanju, zabrana uzimanja ovih droga nikada nije zvanično ukinuta, ali je pronađen način da ona bude prenebregnute. Tako su vojnici kako bi mogli uspješno da se bore bez spavanja dobijali Pervitin – drogu iz koje su se razvili današnji amfetamin i metamfetamin.

Pervatin je, kako portal ViralNova navodi, jedan od glavnih stimulansa koji odgovaran za uspješnu invaziju na Francusku.

nacisti (3)

Danas se pretpostavlja da francuski generali nisu ni stigli da pripreme odbranu, jer su zahvaljujući Pervatinu nacisti prebrzo prešli planinski vijenac Ardena, bez spavanja. Zna da su njemačke laboratorije napravile i žvake sa kokainom, a moguće je da je i sam Hitler pod nadzorom ljekara uzimao opijate i amfetamine.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: