Objavljeno: 26.12.2017 u 10:49 | Zanimljivosti | Komentara:

GUGL MAPE OTKRILE NAJSTRAŠNIJI PRIZOR DO SADA: Svi su mislili da je snimljena grupa ljudi, ali onda su pogledali malo bolje

Mnogi koriste Gugl mape kako bi posmatrali udaljene dijelove svijeta, pa je tako na jednom polju u Finskoj pronađeno nešto što na prvi pogled liči na grupu ljudi.

strasila (1)

Ipak, kada se pogleda malo bliže vidi se da se radi o strašilima koja pripadaju instalaciji “Tihi ljudi” (Silent People).

strasila (2)

“Grupa se sastoji od oko hiljadu figura koje definitivno najstrašnije izgledaju ujutro, dok im se u izmaglici i polumraku približavate na motornom vozilu”, navodi se na popularnom turističkom sajtu TripAdvajzor.

strasila (3)

“Ipak, kako dan odmiče i sve je više sunčeve svijetlosti, figure postaju znatno živahnije, a njihove boje živopisnije. Kad vjetar dune, djeluje kao da strašila igraju”, piše.

strasila (4)

Instalacija je djelo umjetnice Reiđo Kele, a postavljena je 1994. godine.

Izvor: http://www.kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: