Objavljeno: 10.05.2015 u 13:12 | Lifestyle, Zanimljivosti | Komentara:

Godinu dana nije se šminkala ni depilirala – evo šta joj se dogodilo nakon eksperimenta!

U svijetu u kojem trendove diktiraju celebovi i Photoshop, jedna se majka iz Brooklinea u Massachusettsu odlučila na prilično drastičan potez.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Odlučila je odbaciti šminku, odrezati kosu, prestati se depilirati i odreći se shoppinga “krpica” čitavu godinu. “Nisam željela stajati pred zrcalom i imati živčani slom. Jednostavno nisam željela da se to i dalje događa”, ispričala je Phoebe Baker Hyde, prenosi CBS.

Osim toga, napomenula je da je nakon donošenja odluke često bila u nedoumici: “Ipak, osjećala sam da trebam naći način da se dobro osjećam. Jer mi ništa što sam stavljala na lice ili tijelo nije podizalo samopouzdanje”.

O svojem “preobražaju” Phoebe je napisala knjigu “The Beauty Experiment”, a pritom detaljno objašnjava da se odrekla svega: maskare, laka za kosu, sjajila za usne, pudera: “Bilo je ljudi koji nisu ni trepnuli, ali i onih koji su reagirali. A upravo mi je dinamika tih odnosa bila jako zanimljiva unutar posljednjih godinu dana”, objasnila je i dodala da joj je suprug čitavo vrijeme pružao podršku, ali i da su vodili nekoliko zanimljivih razgovora oko depilacije.

Na ovu ju je promjenu nagnalo rođenje kćeri. Željela je biti u stanju stati s njom pred zrcalo i samoj sebi reći da zajedno izgledaju odlično unatoč tome što je ona potpuno “nesređena”.

Phoebe ne smatra da bi sve žene trebale prestati nositi šminku, a priznaje da joj je jako nedostajao korektor za podočnjake. Još jedna od pozitivnih stvari ovog eksperimenta je, napominje, činjenica da je u godinu dana uštedjela gotovo 6000 kuna, a otkad je jednogodišnji period završen počela je ponovno koristiti grožđanu mast za usne i hidratantnu kremu: “Ovo sam ja i ako to nekome nije dovoljno, možda nisam ja ta u kojoj je problem”, zaključila je.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: