Objavljeno: 03.11.2013 u 15:25 | Zanimljivosti | Komentara:

Genijalno preuređena kuća od svega 50 m2

Kuća je zanimljiv eksperiment u prenamjeni prostora, ne samo zato što ima samo 50 metara kvadratnih, nego i zato što je rađena od recikliranih materijala, a preuređivana je po četvrti put. Sagrađena je 1940. godine kao kuća za radnike brodogradilišta.

Sadašnji vlasnici kupili su je 2008. i odlučili je preurediti, a prvi korak bio je redizajnirati je radi maksimalne učinkovitosti prostora.

Velika soba spaja kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak s velikim sofama koji mogu postati kreveti za goste.

U ladicama ispod sofe stoje dječje igračke, a na zidu iznad su knjige i ostalo.

Strop je otvoren u glavnom prostoru, ali je niži u kupaonici i spavaćoj sobi, zbog roditeljske sobe napravljene na galeriji, do koje se dolazi ljestvama od oraha.

Dječja soba ima krevet na kat, kao i krevet za goste. Ormar koji se izvlači omogućava maksimalno korištenje uskog prostora u blizini kreveta na kat.

Izvor: magazin.net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: