Objavljeno: 03.10.2014 u 19:16 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

FOTO: Njihove fotografije su oduševile cijeli svijet, a vas?

Kada ih je prijatelj jednom prilikom spontano slikao dok su se ljubili, njima se mnogo dopala poza koju su tom prilikom napravili.

Tako je nastala ova serija beskrajno simpatičnih fotografija…

ljubljenje_slike

Kendrik Brinson i Dejvid Volter Benks upoznali su se na času novinarske fotografije na Univerzitetu u Džordžiji (SAD), a onda su se, prije godinu dana preselili u Los Anđeles.

Iako su zajedno studirali, oni su započeli vezu tek onda kada su počeli da rade te su iskustva i mišljenja razmjenjivali preko četa. Ubrzo su započeli vezu na daljinu, a potom i počeli da žive zajedno.

Brinson (31) i Benks (32), vjenčali su se 2012. godine, jednom prilikom su slučajno, dok ih je fotografisao jedan prijatelj, napravili pozu koja im se potom mnogo dopala.

Tako su odlučili da gdje god otputuju, ili tokom obilježavanja bitnih datuma, naprave baš tu istu pozu dok se ljube. I treba im mnogo spretnosti jer nemaju uvijek nekoga da ih slika, te im u tome pomaže tajmer.

“Nije ni malo lako savršeno postaviti aparat na neku kantu ili kamen, još je teže otrčati do Kendrik podići je i napraviti istu pozu svaki put”, kaže Dejvid.

Dejvidu je omiljena fotografija koja je napravljena u blizini porodične farme pamuka u ruralnom dijelu Džordžije.

“To mjesto je magično. Veliko staro drveće, ledeno hladna voda. Imao sam baš veliku želju da se tu sikamo”, otkriva Dejvid.

Fotografije su napravili širom svijeta, a svaka je nestvarna na svoj način.

Izvor: Prva.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: