Objavljeno: 07.08.2014 u 11:04 | Facebook, IT / Tech, Zanimljivosti | Komentara:

FACEBOOK PREVARA: Ako kliknete na ove linkove pokupiti ćete viruse!

Antivirus kompanija “Bitdefender” napravila je top-listu najčešćih prevara na Facebook-u. Na listi su se našle sada već čuvene prevare “ko mi je pogledao profil”, i kako promijeniti temu Facebook-a, ali i dosta drugih.

facebook-virusi

Na društvenoj mreži Facebook ne možete saznati ko vam je pogledao profil, niti promijeniti boju, ali ukoliko kliknete na ove linkove možete pokupiti virus. Prema podacima antivirus kompanije “Bitdefender”, ovo su najpopularniji malware-i na društvenim mrežama u 2014. godini.

Pomenuta kompanija je objavila top-listu najpopularnijih Facebook prevara, a lažna aplikacija koja obećava da ćete saznati ko vam je pogledao profil nalazi se na prvom mjestu, sa čak 30, 2 odsto. Klik na bilo koji od ovih linkova automatski vas preusmjerava na eksterni sajt, koji će na vaš računar pokušati da instalira virus.

“Zašto ljudi, uprkos brojnim sigurnosnim upozorenjima, i dalje žele da saznaju ko im je pogledao profil? Moje mišljenje je da oni vjeruju kako je riječ o legitimnoj aplikaciji”  izjavio je sigurnosni stručnjak za prevare na Facebook-u, Katalin Kosoi.

facebook-virusi2

Ovo je top-lista najčešćih prevara na Facebook-u:

1. Ukupan broj pregleda profila – 30,2 odsto

2. Promjena boje Facebook-a – 7,3 odsto

3. Rijanin seks video – 4,76 odsto

4. Provjerite nečiji status na Facebook-u kako bi dobili besplatnu majicu – 4,21 odsto

5. Zbogom plavom Facebook-u – 2,76 odsto

6. Besplatne stvari – 2,41 odsto

7. Provjerite da li vas je neki prijatelj izbrisao sa liste kontakata – 2,27 odsto

8. Pogledajte listu deset osoba koje su najčešće gledale vaš profil – 1,74 odsto

9. Saznajte kako vidjeti ko je pregledao vaš profil – 1,55 odsto

10. “Promijenio/la sam temu na Facebook-u. Izgleda odlično” – 1,5 odsto

Izvor: kolektiv.me

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: