Objavljeno: 02.12.2014 u 7:57 | Zanimljivosti | Komentara:

Dva mjeseca na nebu? Ne, ovo je građevina koja će vas ostaviti bez daha

Luksuzni hotel u obliku dva polumjeseca uskoro bi trebalo da počne da se gradi u Dohi. Za njegovu izgradnju trebalo bi da se izdvoji milijardu funti. Hotel se zove “Silver pearl”, a planira se da se završi do 2022, kada će se Katar biti domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu.

hotel-mjesec

Između dvije hotelske jedinice nalaziće se atrijum sa baštama i prelijepim pogledom na okean. Kako kažu iz arhitektonske kompanije M.Kastedo, hotel će biti luksuzno dekorisan, a u njemu će se naći nekoliko skupih restorana i sala za konferenciju. Noću će hotel biti obasjan LED sijalicama, zbog čega će izgledati kao biser koji viri iz okeana.

hotel-mjesec2

Cijena izgradnje od milijardu funti ne uključuje i izradu prodavnica i restorana. Takođe, trebalo bi da uz hotel ide i konstrukcija puta za automobile, da bi moglo lakše da se dođe do ulaza. Uz to bi trebalo i da se napravi poseban ulaz za jahte i helikoptere.

Ovo je možda najambiciozniji projekat u ovoj zemlji do sada. Ipak, iako se u Dohi stalno grade luksuzni hoteli, turizam u ovoj zemlji i nije toliko razvijen i ne postoji potreba za toliko smještajnih jedinica.

hotel-mjesec3

Ipak, zamisao je svakako jedinstvena, ali i komplikovana za izradu. Ipak, iz ove kompanije tvrde da će sve biti gotovo za Svjetsko prvenstvo, kao i da njegova izgradnja neće uticati na morsku sredinu.

Izvor: www.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: