Objavljeno: 08.12.2017 u 12:59 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Dva dana pred porođaj rekli su joj da nosi blizance: Tek kada ih je rodila, i ljekari i majka su OSTALI U ŠOKU

Sumitra Duta (22) iz jednog seoceta u Indiji, mjesecima je bezbrižno očekivala porođaj uvjerena da je sve u najboljem redu. Tek dva dana pred porođaj saznala je da nosi blizance.

bebe-blizanci (1)

I to joj je bilo u redu, a onda je krenuo carski rez u trajanju od dva sata, kada se saznalo da su u pitanju sijamske bliznakinje koji dijele srce i jetru.

Djevojčice su rođene teške 4.3 kilograma i brzo su prebačene u bolje opremljenu bolnicu, gdje je rečeno da su u kritičnom stanju. Opcija razdvajanja se trenutno ni ne razmatra jer je, kažu ljekari, previše riskantno.

bebe-blizanci (2)

- Djevojčice dijele abdomen, srce i jetru, ali imaju odvojene bubrege, pluća, gornje i donje udove i genitalije. Bojimo se da srce ne funkcioniše kako treba i zato se ne usuđujemo da ih razdvojimo – kažu ljekari.

bebe-blizanci (3)

Roditelji nemaju para da plate medicinske troškove, pa je sve na sebe preuzela država.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: