Objavljeno: 26.05.2015 u 10:33 | Zanimljivosti | Komentara:

Dva brata psa, koji danonoćno paze na svoju slijepu sestru, će vas razoružati

Psi imaju taktiku, u kojoj je slijepa Kiaya uvijek u sredini, kako bi joj olakšali kretanje

Foto: Jessica VanHusen

Foto: Jessica VanHusen

Obitelj je najvažnija u životu i na nju se uvijek možeš osloniti. To najbolje zna ova japanska Akita Kiaya iz Waterforda u Michiganu. Ona je izgubila vid na oba oka nakon što se razbolila od glaukoma. No, ta 10-godišnja kuja i dalje se odlično snalazi i to zahvaljujući svojoj braći Cassu i Kelleru, koji brino o njoj i pomažu joj u svakodnevnom životu.

“Divno je vidjeti kako su braća brižna i pomažu Kiayi u svakodnevnom funkcioniranju. Oni su tako razradili zanimljivu tehniku kako bi joj olakšali kretanje. Kiaya je u sredini, a s njezine lijeve i desne strane hodaju braća koja ju usmjeravaju i paze da ne udari u neki predmet”, objašnjava Gwen Sila, veterinarka oftamolog koja je operirala Kiayu.

Vlasnica pasa Jessica VanHusen izuzetno je ponosna na svoja tri psa, a otkriva kako je sve započelo prije dvije godine kada je ljubimica izgubila vid na jedno oko. O njoj je odmah počeo pomnije brinuti Cass, a nakon što joj je krajem prošle godine uklonjeno i drugo oko u brizi se pridružio i drugi brat Keller te su braća postala izuzetno zaštitinčki nastrojena prema sestri.

dva-brata-psa-i-sestra-2

“Cass tako pazi da Kiaya prva uzme hranu iz zdjelice, pazi na nju u svakom trenutku. A Kelleru, koji je najmlađi od njih troje, trebalo je neko vrijeme da se privikne na sestrino zdravstveno stanje te se sada ne odvaja od nje i izuzetno je pažljiv”, opisuje njihovu svakodnevicu vlasnica.

Izvor: telegram.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: