Objavljeno: 13.05.2017 u 10:56 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Dok je preturao po kontejneru da nađe parče hljeba, Đorđe je prolazniku odgovorio da ruča. Te riječi su mu PROMIJENILE ŽIVOT (VIDEO)

Pritisnut nemaštinom, nakon završetka osnovne škole Đorđe dolazi u Beograd u potrazi za boljim životom i poslom. Radio je sve ša je stigao, dok se nije razbolio. Ali bolesnog čovjeka, posebno sa epilepsijom, niko ne želi.

Da je život često surov i nepravedan, ali i da još uvijek ima dobrih ljudi najbolje dokazuje priča o Đorđu Jankoviću. Rođen je kao treće od četvoro djece u prosečnoj novopazarskoj porodici.

Kako u životu ništa nije slučajno, jednom dok je preturao po kontejneru prišao mu je čovjek. Dejan Radić iz Aranđelovca je taj dan krenuo na sastanak sa djevojkom koja se nikad nije pojavila, čekao je uzalud, a onda je ugledao Đorđa.

– Šta to radiš – upitao je Dejan.

– Ručam – odgovorio je Đorđe kratko

Tada je nepoznati čovjek, pogođen Đorđevim rečima, ponudio mu da dijele sve što ima i nema, ponudio mu je krov nad glavom i mir. Nakon šest godina potucanja po ulici, Đorđe je dobio dom i uvjerenje da dobrota ipak postoji.

Pogledajte Đorđevu potresnu ispovijest:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: