Objavljeno: 23.03.2014 u 20:34 | Zanimljivosti | Komentara:

Dobila otkaz jer je beskućniku dala šoljicu kafe! Ali onda se dogodilo čudo

dala-beskucniku-salicu-kafe-cudo

- Naučila sam da se dobra djela isplate – rekla je Ava.

Svu bešćutnost surovog kapitalizma na svojoj je koži osjetila Ava Lins, 19-godišnjakinja iz Massachusettsa. Ona je dobila otkaz u 7-Elevenu jer je beskućniku dala šoljicu kafe. No, sudbina nije uvijek okrutna – ovih je dana dobila novi posao.

- Naučila sam da se dobra djela isplate. Radite ono što vjerujete da je dobro i ustanite za ono što vjerujete. Samo dobre stvari proizlaze iz toga – rekla je za Yahoo Shine. Ava je dobila otkaz nakon što je prošlog četvrtka razgovarala sa beskućnikom, sažalila se i dala mu šoljicu kafe. Vlasnik trgovine suočio se s beskućnikom i tražio da plati kafu, a Ava je rekla da jest. Drugi dan je priznala da nije, platila 1 dolar za kafu, ali je dobila otkaz.

Novi posao dobila je u organizaciji koja brine za beskućnike u Peabodyu. Direktor Corey Jackson pozvao ju je na razgovor u utorak i odmah je zaposlio.

- Jako nam se svidjela – kaže i dodaje da se nada da će Ava još napredovati.
- Vjerujem da je sve došlo na svoje mjesto s razlogom – zaključuje Jackson.

Njen bivši poslodavac u međuvremenu se opravdavao pred medijima i pozvao Avu da se vrati. Yahoo Shineu rekao je da je lagala.

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: