Objavljeno: 14.08.2014 u 7:20 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Djevojčice režu svoje duge kose za perike bolesnim vršnjakinjama (FOTO + VIDEO)

Sedmogodišnja Bethan Evans već se neko vrijeme bori s rakom kostiju, a osim što svakodnevno mora živjeti s mučninama koje joj uzrokuju kemo i radioterapija, mora se nositi i s gubitkom kose koji joj je drastično promijenio izgled, piše Daily Mail.

Bethan-Evans-rezu-kose

“Kad god bismo izašli, ljudi bi zurili u nju. Čak i kad bi joj se nasmiješili, njoj bi to teško palo. Željela sam da živi normalan život, nogubitak kose joj je to onemogućio“, rekla je Bethanina majkaLynne.

I tada je stigao najbolji dar koji je Bethan ikad dobila - malena perika od prave kose.

“Ponovno se osjećam kao ja”, rekla je malena kad ju je prvi put stavila na glavu.”

Tallulah holding up her hair braid thats just been chopped off 9th June 2014

Perika za Bethan napravljena je od kose jedne druge djevojčice, trogodišnje Tallulah, koja je odlučila žrtvovati svoju dugu gustu pletenicu kako bi pomogla drugom djetetu.

Tallulah je vidjela video na kojem su djevojčice rezale svoju kosu za djecu oboljelu od malignih bolesti te je ona odlučila napraviti isto.

Sve više britanskih djevojčica odlučuje se upravo na ovaj potez pod okriljem humanitarnih udruga poput Little Princess Trust. Za jednu periku potrebno je oko šest donacija, potom stručnjaci izrađuju perike za određeno dijete.

 

Izvor: radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: