Objavljeno: 01.08.2014 u 19:27 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Dječak po prvi put u životu zagrlio majku zahvaljujući 3D robotskoj ruci

Zahvaljujući pomoći znanstvenika sa Sveučilišta Central Florida, jedan je dječak uspio napraviti nešto što nikada prije nije, a to je zagrliti svoju majku s dvije ruke.

3drukaza6goddjecakaizagrljajmajke

Šestogodišnji dječak Alex Pring rođen je bez ruke, a kako je odrastao potreba za protezom bila je sve izraženija. Nažalost, poput mnogih sličnih slučajeva, problem je bio u financijama. Osiguranje njegovih roditelja nije pokrivalo protetske udove, a bez pomoći osiguranja to bi roditelje koštalo i preko 40.000 dolara.

U potrazi za rješenjem i pomoći Alexu, majka Alyson stupila je u kontakt s tehnološkim institutom koji proizvodi robotske ruke za djecu. Njihova je priča došla do Sveučilišta Central Florida, koji su odlučili pomoći i za Alexa izradili 3D ruku.

3d-ruka-zagrljaj-majke

Prototip plastične ruke izrađen je u nekoliko tjedana, radi na baterije, a šaka se otvara i zatvara putem priključka s Alexovim mišićima. Alex službeno po prvi put u životu ima desnu ruku i osjetio je kako je to zagrliti majku s obje ruke i sve to za samo 350 dolara.

3d-ruka-zagrljaj-majke-2

Izvor: cafe.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: