Objavljeno: 27.03.2019 u 7:56 | Zanimljivosti | Komentara:

Da vaše biljke cvjetaju dugo i bogato: Bujno cvjetanje i lijepo lišće omogućiće nam OVAJ rastvor

Bilo koje saksijsko cvijeće povremeno treba prihranjivati, naročito u vegetativnom periodu i periodu cvjetanja. Izazvati povećani rast i cvjetanje i najbeznadežnije biljke, pomoći će vam obični kvasac.

cvijece-rastvor

Fitohormoni, vitamini grupe B i auksini (biljni hormoni), koje se nalaze u kvascu, aktivno stimulišu deobu ćelija i rast biljaka. Prihranu takve vrste koriste profesionalni uzgajivači biljaka, piše uspesnazena.com!

Zahvaljujući ovakvoj prihrani, naglo se povećava aktivnost mikoorganizama u zemljištu, povećava se sadržaj ugljen-dioksida, mikro- i makroelemenata, što ima posebno blagotvoran uticaj na korenov sistem i spoljašnjii izgled same biljke.

Dakle, ako želite da vaše biljke budu zdrave i cvetaju dugo i bogato, možete pripremiti rastvor za njihovu prihranu.

Prihrana za sobne biljke

Biće potrebno:

– 10 gr svježeg kvasca
– 1 kafena kašičica šećera
– 1 litra tople vode

Priprema:

Rastvorite kvasac u vodi, dodajte šećer i promješajte. Ostavite da odstoji, minimum 2 sata. Ovakvim rastvorom zalivajte cvijeće dvaput mjesečno u jesenje-zimskom periodu, i jednom u deset dana u proljećno-ljetnjem.

Primjetićete kako lišće postaje zelenije, a cvjetanje bujnije i bogatije.

Izvor: uspesnazena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: