Objavljeno: 09.11.2015 u 12:19 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

DA VAS DUŠA ZABOLI: Mjesto gdje neprodati automobili odlaze da umru (FOTO)

Proizvođači automobila se sujreću sa velikim problemom prilikom nagomilavanja neprodate robe jer moraju da kupuje sve više i više zemljišta za skladištenje neželjenih četvorotočkaša.

napusteni-automobili

Sa druge strane, giganti industrije skoro nikada ne žele da svoju neprodatu robu ponude po povoljnijim cijenama jer bi se tako narušio surov balans industrije koji bi ugrozio sve njene učesnike.

Fotografije sa Gugl Mapa otkrivaju proporcije ovog problema koji je prisutan kako u Evropi, tako i u Americi.

Iako djeluje kao logično rješenje problema, proizvođači ne mogu prosto da prestanu sa proizvodnjom novih modela i posvete se prodaji zaostale robe jer bi to izazvalo ogromne posljedice po sve ostale grane povezane sa ovom industrijom.

Trenutno se procjenjuje da na svijetu postoji oko 10 milijardi automobila u voznom stanju, dakle znatno više nego što je ljudi, a ovaj broj će samo nastaviti da raste.

Izvor: mojauto.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: