Objavljeno: 16.11.2017 u 10:27 | Zanimljivosti | Komentara:

Da li je ovo novi Tesla? Sa samo 13 godina dječak napravio izum koji je zaludio svijet! (VIDEO)

Mnoge osobe su toliko ineteligentne da nas to ostavi bez teksta. U stanju su da osmisle takve ideje koje će dovesti do napretka. Ovog dječaka zbog njegovog izuma uspoređuju čak sa Nikolom Teslom.

djecak-novi-tesla

Maks Logan, 13-godišnji dječak je osmislio nešto nevjerovatno. Naime, on je konstruisao uređaj koji šalje besplatnu energiju. Njegova izum podsjeća na Tesline kaleme.

Uređaj kojeg je ovaj dječak konstruisao radi na takav način da skuplja elektromagnetnu energiju iz atmosfere i pretvara je u struju.

Koristio je materijal od 15 dolara i dokazao da može napajati LED svjetla ovom energijom. On je sve to uradio u očevoj radionici koju je pretvorio u pravu malu laboratoriju.

Koristio je konzerve, kalem, žicu i napravio nešto nevjerovatno. Time je dobio električnu energiju, zamislite da je ovaj trinaestogodišnji dječak uspio ovakvo nešto.

Kaže da mu je cilj da izgradi budućnost u kojem su svi sretni i sigurni. Pogledajte u ovom videu o čemu se to radi:

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: