Objavljeno: 19.08.2016 u 8:09 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

DA, ISTINA JE! Porođaj iz groba, jeziv i rijedak fenomen kada se beba rodi ispod zemlje se dešava!

Ova pojava je toliko rijetka da se o njoj rijetko raspravlja u medicini, ali postmortem fetalno istiskivanje – poznato kao sanduk rađanje, zaista postoji…i baš je tako kako zvuči.

majka-bizarno

Ovo se dešava kada mrtva žena izbaci fetus tokom procesa raspadanja. Od svih neobičnih medicinskih fenomena, ovaj je najjeziviji.

Tokom raspadanja, bakterije u želucu stvaraju gasove koji izazivaju tijelo da nabubri. Kada se to desi u tijelu trudnice, stvari postaju prilično bizarne.

Kada dođe do kovčeg rađanja, dijete se izbacuje kroz vaginalnu šupljinu preminule trudnice kada gasovi izvrše pritisak na matericu.

Posljednji slučaj desio se 2008. godine. Ubijena žena u Panami pronađena je na polju. Tek na autopsiji pronađen je sićušni fetus u njenom donjem vešu.

Najraniji poznati slučaj dogodio se 1551. godine za vrijeme španske inkvizicije. Žena je bila mrtva 4 sata kada su građani primjetili dvije umrle bebe kako ispadaju iz njenog tijela.

Da li ste ikada čuli za nešto slično?

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: