Objavljeno: 23.12.2014 u 10:21 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

ČUDO U ITALIJI: Umrla je još u oktobru ove godine, a nedavno je rodila zdravog dječaka!

Uz dozvolu njenih roditelja oni su je vještački održavali u životu omogućivši da joj pluća rade dok je posebno crijevo dopremalo hranu za fetus

cudo-u-italiji-rodila-beby

MILAN – Italijanski ljekari porodili su ženu i na svijet donijeli dječaka teškog 1,8 kilograma. Dječak je dobrog zdravlja. Ono što je neobično u cijeloj priči je da je njegova mama umrla još u oktobru.

Naime jedna žena (36) umrla je prije 9 nedelja u bolnici od hemoralgije mozga, kada su je proglasili klinički mrtvom. Tada je bila u 23. nedjelji trudnoće.

Kako su napomenuli ljekari, fetus ne bi preživeo carski rez u tom trenutku, a nijedan inkubator ne bi mogao da “iznese” trudnoću do kraja. Uz dozvolu njenih roditelja oni su je vještački održavali u životu omogućivši da joj pluća rade dok je posebna cjevčica dopremala hranu za fetus.

Poslije 9 nedelja rođen je dečak.

“I pored ove radosti, ne možemo da zaboravimo bol porodice zbog smrti ove mlade žene”, saopštili su ljekari.

Porodica je takođe odlučila da donira organe svoje kćerke.

Ova procedura koju su izveli italijanski ljekari je veoma rijetka ali nije prvi put da je izvedena u svijetu.

Izvor: kurir.rs / Ibtimes

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: