Objavljeno: 16.12.2014 u 17:25 | Svijet, Zanimljivosti | Komentara:

Čudesno: Novorođenče preživjelo 2 sata zakopano pod zemljom

Ova priča još je jedan u nizu pokazatelja kako malena djeca mogu biti najjači borci. Beba za koju su roditelji mislili kako je umrla pri porodu, dva je sata bila zakopana pod zemljom.

novorodjence-prezivjelo-2-sata

Majka Lu Xiaoyun koja živi sa suprugom He Yong i njihovom 7-godišnjom kćeri, osjetila je bolove u stomaku dok je radila na farmi. U četvrtom mjesecu trudnoće u lokvi krvi s rođenim djetetom pronašao ju je suprug. Oni su naime smatrali kako je njihova kći rođena mrtva te su je zakopali u dvorištu te otišli u bolnicu.

Liječnički tim je zahtjevao od roditelja da provjere jeli dijete rođeno mrtvo. He Yong je požurio kući, otkopao svoju kći i otkrio kako diše. Liječnici su nakon pregleda ustanovili kako je žena bila trudna šest mjeseci i hvala Bogu da si inzistirali da se bebin puls provjeri.

Kako su roditelji siromašni, novorođenče je moralo napustiti bolnicu nakon tri dana, ali zahvaljujući dobrim ljudima koji su čuli njihovu priču i uplatili novac za liječenje, malena se djevojčica vratila u bolnicu gdje se dobro oporavlja.

Možete li zamisliti dijete rođeno nakon šest mjeseci trudnoće koje je bilo zakopano živo na dva sata i preživjelo…

Izvor: cafe.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: