Objavljeno: 20.07.2013 u 12:30 | Zanimljivosti | Komentara:

Crnogorski hodža egzorcista istjeruje džine, šejtane i sihire

hodza-1Srbijanska televizija Prva u petak je, u svojoj emisiji Exkluziv, ponovo emitirala prilog o imamu egzorcisti. Riječ je o svećeniku koji službuje u selu Vladne kod Podgorice kod kojeg na “liječenje” dolaze ne samo muslimani nego i kršćani.

- Zatvorite oči i ne otvarajte ih dok vam ih ja ne otvorim ili vas povučem za palac. Koncentrišite se na riječi koje vam govorim. Te riječi mogu kod vas izazvati glavobolju, mučninu, bol u kičmi, lupanje srca, gubljenje ravnoteže… Molite se Bogu da vam pomogne, iskreno, iz srca – rekao je na početku obreda imam Ferid Orahovac, jedini čovjek u Crnoj Gori koji tvrdi da uspješno liječi ljude koje su napali šejtani, džini i sihiri. Stotine ljudi, svih vjera i godina starosti, posjeti mjesečno mladoga šeiha. On tvrdi da nedjeljno može izliječiti njih dvadesetak.

Orahovac je profesor islamske teologije. Diplomirao je na najstarijem i najpoznatijem univerzitetu “Al Azharu” u Kairu, na odsjeku za šerijatsko pravo. Uporedo je pohađao i oblast liječenja Kur´anom, diplomirao pred najpoznatijim liječnicima iz arapskih zemalja i dobio titulu šejha. Prilog je emitiran uz upozorenje kako snimci “isterivanja đavola” mogu biti uznemirujući. Da li su zaista takvi, prosudite sami nakon što pogledate video zapis.

Izvor: www.slobodna-bosna.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: