Objavljeno: 27.09.2017 u 10:42 | Zanimljivosti | Komentara:

Cijelu trudnoću odbijala je preglede: Na porođaju u bolnici otkriveno je da se OVAKVA BEBA dešava jednom u 625 miliona slučajeva

Deset ljekara asistiralo je u porođaju koji se, kako kažu, dešava jednom u 625 miliona slučajeva.

beba-veronika

U Sibiru je na svijet došla mala Veronika, teška nešto preko četiri kilograma i dugačka 56cm i upisala se u red “čudesnih beba”. Kako kažu ljekari, njen slučaj je toliko rijedak (jedan u 625 miliona), da u potpunosti zaslužuje ime Veronika (donosilac pobjede)

Njena majka (31) izabrala je da ostane anonimna, a završila je u Sibiru zbog rata u Donbasu, područja u Ukrajini. Nijedan ljekar nije pratio njenu trudnoću i tek se na porođaju otkrillo da je u pitanju jedinstveno stanje.

- Beba je začeta prirodnim putem, ali nekako nije bila u materici, već van nje. U ovom trenutku nema više od 12 takvih slučajeva na cijelom mjestu. Abdominalna trudnoća se ponekad dešava, ali rijetko kada je dijete preživi – kaže dr Vladimir Borovkov, dok se njegov kolega, Dmitrij Erin slaže da je operacija koju su izveli bila veoma rizična.

- Nisam željela da uopšte rađam u bolnici. Muž i ja smo se složili da treba da se porodim kod kuće. Nisam htjela na preglede niti da pijem pilule i vitamine. Kontrakcije su počele i sve je išlo dobro, a onda su u jednom trenutku prestale i tad smo riješili da odemo u bolnicu – kaže majka male Veronike.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: