Objavljeno: 11.02.2016 u 12:59 | Zanimljivosti | Komentara:

CIJELO PORODILIŠTE OSTALO U ČUDU: Kada se ova žena porodila, imali su šta da vide! (VIDEO)

Kad je mama bjelkinja, a tata crnac, šanse da njih dvoje dobiju blizance različite boje kože iznose jedan prema 500.000. Šansa da se to ponovo dogodi je još manja, a takav medicinski fenomen se dešava jednom u milion slučajeva. Ovaj par je doživio upravo to.

Alison Spuner i njen partner Din Durant su nedavno drugi put dobili bliznakinje, djevojčica Maja i Lija rođene su sa različitom bojom kože, jedna je poput mame bijela, druga je kao tata crne puti.

Dvojajčane bliznakinje su tako nastavile zanimljivu porodičnu tradiciju. Alison i Din su prije sedam godina dobili prvi par bliznakinja, Loren je rođena sa bijelom bojom kože, plavim očima i svijetlom kosom, a Hejli je na svijet došla sa crnim tenom, crnom kosom i tamnim očima.

blizanci-razlicite-boje-2

Boja kože je rezultat gena roditelja, ovakva “raspodjela” je iznenadila čak i stručnjake. U slučaju djevojčica rođenih sa bijelom kožom u interakciji su bili “slični” geni mame i tate, u slučaju tamnoputih beba došlo je do ravopravne podjele majčinih i očevih gena.

- Mislim da se ovako nešto ne bi desilo treći put, moram da naglasim i da ne planiram da dobijem i treći par blizanaca – rekla je mama kroz smijeh.

Hejli i Loren su presrećne zbog novih beba. – To je nešto posebno – poručila je Hejli.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: