Objavljeno: 27.12.2014 u 10:49 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

ČAROBNI PASULJ s porukom ljubavi, ali nije za lonac

Vjerovatno nikada ne biste pomislili da nekome poklonite zrno pasulja. Ali, ako iz tog zrna izraste biljka sa porukom „Volim te“ ili „Srećan rođendan“, to već mijenja stvari. Mada, kako je to uopšte moguće?

carobni-pasulj-1

Moguće samo ukoliko je u pitanju „čarobni pasulj“, koji Nikola Vučićević (31), organizator vjenčanja iz Beograda, uvozi direktno iz Japana.

- Prvi put sam za ovaj pasulj čuo od jedne mlade, koja ga je naručila kao dekoraciju za svadbu. Prvo mi je bilo čudno, pitao sam je „zašto bi držala biljku pasulja na svadbi?“, ali kad sam vidio koliko je dobra fora i da su ljudi oduševljeni, odlučio sam da pokušam da ga proguram na našem tržištu – priča Nikola.

carobni-pasulj-nikola

On kaže da pasulj nije domaći, da čak nije ni pasulj, već vrsta graška porijeklom iz Indonezije, koji ima isti oblik i način klijanja kao pasulj.

- Svi odmah pomisle da je u pitanju genetski modifikovan domaći pasulj, ali sve je 100% prirodno. Samo se natpis ugravira specijalnim laserom, koji pravi dublje proreze – objašnjava ovaj Beograđanin.

carobni-pasulj-2

Ipak, on ne preporučuje da od njega pravite čorbasto jelo.

- Pasulj nije otrovan, ali je skup. Jedno zrno košta 150 dinara, pa zamislite koliko para bi vam trebalo da napunite cijeli lonac? Ne, bolje se držite sađenja – poručuje Nikola.

Kada ga zasadite, pasulju je potrebno 12 do 15 dana da izraste u biljku koja na sebi nosi poruku. Ona se može održati i 3 do 4 nedelje, ukoliko pasulj zalivate po uputstvu, a sama biljka opstaje i do pola godine.

carobni-pasulj-3

Kako Nikola kaže, narod je „odlijepio“ za ovim poklonom.

- Najviše porudžbina imamo za Dan zaljubljenih, tad je totalni haos. Momci nam stalno dolaze, kako bi svoje djevojke oduševili što originalnijim poklonom. Ljudima je ovo zanimljivo i podsjeća ih na bajku o čarobnom pasulju, ali ne brinite, neće vam u posjetu doći džinovi sa neba!- kaže on kroz smijeh.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: