Objavljeno: 04.06.2013 u 19:13 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Bratska ljubav – i umrijeti za sestru ako treba!

brat_i_sestra

 

Ovo je priča o jednoj maloj djevojčici koja je bila bolesna i bila joj je potrebna krv od njenog 5-godišnjeg brata, koji je nekim čudom preživio tu bolest i razvio antitijela u svom organizmu koja joj mogu pomoći. Doktor je objasnio situaciju njenom malom bratu i upitao ga da li bi bio voljan dati krv svojoj sestri. Malo je razmišljao samo na trenutak, ali je duboko udahnuo i rekao: “Da, učinit ću to ako će to spasiti Lizu.

Kako je transfuzija odmicala, dječak je ležao u krevetu do svoje sestre sa osmijehom na licu, kao i svi ostali, dok se boja vraćala u obraze djevojčice. Ubrzo je dječakovo lice počelo da blijedi i njegov osmijeh se smanjio. Pogledao je doktora i upitao drhtavim glasom: “Hoću li odmah umrijeti?“. S obzirom da je mlad, nije dobro razumio doktora kada ga je upitao da svojoj sestri da krv, mislio je da treba svu svoju krv da donira. Iako nije znao da to neće biti tako, dječak je ipak prvobitno odlučio da ako treba i život svoj daće za sestru.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: