Objavljeno: 26.10.2014 u 14:04 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

Bizarni seksualni običaji iz Srbije

Tokom više stoljeća koje su proveli pod turskom vlašću, Srbi su usvajali različite običaje, a među njima su i oni seksualni koji su se u nekim sredinama zadržali do danas.

ljubav

Telegraf je probrao one najbizarnije.

Prvi je seks između snahe i svekra. Ovaj je običaj bio rasprostranjen na području Pomoravlja te na vranjskom području gdje se prenosio s koljena na koljeno.

Nastao je, reklo bi se, iz nužde, kada su se maloljetni dječaci ženili odraslom djevojkom te je u tom slučaju otac, odnosno svekar, obavljao bračnu dužnost.

Drugi običaj je – kolektivni, društveni seks. Prakticirao se u određenim prilikama kao ritual. Potječe od starih Slavena. U vrijeme svadbenog veselja,dok se u potpunosti nije definirao svadbeni ritual, u ekstazi se nije vodilo računa tko je i s kime seksualno općio.

Treći je pravo prve bračne noći koji se povezuje s periodom vladavine Turaka. Riječ je o pravu bega da provede jednu noć s budućom ženom svog podanika. To se ipak moglo izbjeći plaćanjem određene svote novca.

Posljednji je običaj sklapanje brakova između maloljetnika. Bio je zastupljeni među seoskim i gradskim stanovništvom, a često se brak sklapao između maloljetnog dječaka i odrasle djevojke i to zbog ekonomskih razloga.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: