Objavljeno: 03.05.2016 u 19:07 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

Ako vam ova djevojka zakuca na vrata, NE OTVARAJTE jer vas čeka smrt

Jezive priče o ovom drevnom ženskom duhu kruže svijetom još od početka 11. vijeka, a posljednji ‘susret’ sa njim prijavljen je 1948. godine.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Banši je ženski duh u keltskoj mitologiji. Ipak, prije nego što ovu priču odbacite kao sujeverje prostog naroda treba da znate da se identični duh pojavljuje i u nordijskim i u velškim predanjima, a posljednji put je “viđen” 1948. godine.

Po legendi, riječ je o vili koja se pojavljuje kada neko treba da umre. Ona dolazi noću i glasno nariče, a sljedećeg jutra neka osoba umire.

Prema priči, prvi koji ju je vidio bio je irski kralj Brajan Boru 1014. godine. Dok je sa vojskom bio u šumi, on je susreo staru ženu koja je prala odjeću u krvi i plakala. Sljedećeg dana je pronađen mrtav u svom dvoru.

Neki kažu da ona nije zla, već da samo predskazuje skori dolazak smrti. Drugi misle da je i sama skončala u velikoj patnji i bolu i da zbog toga nariče. Traći pak vjeruju da je reč o zloj sili koja dolazi do kuće onoga koga hoće da ubije i na vrata kuca tri puta. Ako nesrećnik otvori vrata, Banši će ga ubiti i uzeti njegovu dušu, piše portal Viralnova.

Tokom godina bilo je mnogo ljudi koji su tvrdili da su čuli plač ovog bića. Naučnici misle da su to mogle biti ptice koje se nastanjuju u šumama u kojima je Banši navodno viđena. Ipak, oni koji tvrde da su čili “plač” kažu da zvuk koji ispuštaju ptice nije ni sličan onome što su oni čuli.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: