Objavljeno: 19.08.2017 u 10:05 | IT / Tech, Zanimljivosti | Komentara:

Ako ste primili poruku od ove osobe preko Fejsbuka, nipošto je ne otvarajte i ne prihvatajte prijateljstvo

Facebookom se proširila nova prevara koja pokušava da nasamari korisnike popularne društvene mreže. Naime, korisnici međusobno šeruju poruku u kojoj jedni druge upozoravaju da ne prihvate zahtjev za prijateljstvo od osobe koja se zove Fabrizio Brambilla.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

- Reci svim svojim kontaktima sa svoje Messenger liste da ne prihvataju zahtjev od Fabrizio Brambilla. On ima fotografiju sa jednim psom. On je haker i povezao je svoj sistem na tvoj nalog na Facebooku. Ako ga neko od tvojih prijatelja prihvati, biće prikačen i na tebe, dakle osiguraj se da ga svi tvoji prepoznaju – glasi poruka koja se širi Facebookom.

Naravno, riječ je o prevari. Ne postoji dokaz da bilo koja osoba sa tim imenom pokušava da doda veliki broj prijatelja na Facebooku. Čak i da neko to radi, profil na Facebooku nije moguće hakovati tako što ćete sa nekim postati prijatelj.

Takođe, Facebook prati masovno dodavanje prijatelja i često taj potez označava kao spam, pa bi bilo koji nalog koji pokuša da za kratko vrijeme doda veliki broj ljudi vjerovatno bio obrisan.

Nije prvi put da se ovakva poruka širi najpopularnijom društvenom mrežom. Prevaranti uglavnom samo promijene ime osobe, dok ostatak poruke ostane isti.

Pogledajte poruku koja se proširila Facebookom:

poruka-na-fejsbuku

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: