Objavljeno: 12.09.2016 u 10:23 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

9 DANA NIJE VADILA TAMPON: Kada vidite kako je ova djevojka ZAVRŠILA, ZALEDIĆETE SE!

Održavanje higijene tokom ‘onih dana’ je obavezno, jer ako minut ne pazite, posljedice mogu biti ozbiljne. Ne moramo da vas podsjećamo da uložak/tampon treba da mijenjate na svaka četiri sata, a ako imate obilniju menstruaciju, možda i češće.

Jedna 20-godišnjakinja nije pazila i zbog toga je završila na intenzivnoj njezi tri dana. Nije mogla da se pomjeri. Emili Pankharst iz Engleske je devet dana držala tampon u sebi.

Ona je mislila da je sve vrijeme pod stresom, ali je zapravo patila od sindroma toksičnog šoka, koji je nekada bio poznat pod imenom “tampon bolest”.

- Kada sam konačno shvatila da je tampon uvijek u meni, obuzela me je tuga i potpuni mrak. Bilo je užasno, prepun bakterija – kaže Emily, koja nije bila svjesna situacije.

Mlada djevojka je stavila tampon za vrijeme svoje posljednje menstruacije, ali je tokom ispita i svog stresa potpuno zaboravila na njega.

Ona nije nimalo primjetila prisustvo zaraženog tampona sve do pojave krvave stolice i stomaka koji je bivao sve veći. Nakon par sati ona nije mogla da se kreće zbog bola i imala je poteškoća pri govoru. Odmah su je odveli u bolnicu.

- Doktori su me pitali kada sam zadnji put bila u WC-u i ja nisam mogla da se sjetim. Bila sam potpuno pod stresom. Htjela sam samo da imam dobre ocjene u školi, sve ostalo je bilo manje bitno – priznala je.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: