Objavljeno: 05.03.2018 u 13:33 | Zanimljivosti | Komentara:

15 ZAGONETNIH MJESTA koje nikad nećete posjetiti: Evo šta se tamo krije…

Danas je svijet mnogo pristupačniji nego ikada, a sve zbog napretka nauke i tehnologije. Sa pravom količinom novca možete sjesti u avion i otputovati do bilo koje destinacije za manje od jednog dana.

vatikan

Međutim, mnogo je tajnih baza, ekskluzivnih klubova i još nekoliko lokacija koje su i dalje zabranjene opštoj populaciji, ali uvijek kada se spomenu bude veliko interesovanje običnih ljudi.

1. Rojal Eir Fors Menvid Hil u Velikoj Britaniji

To je ogroman kompleks koji sadrži veliki broj zanimljivih i jedinstvenih struktura. Ovo mjesto obezbjeđuje komunikaciju i obavještajnu podršku kako Velikoj Britaniji tako i SAD.

2. Bohemian Grov

To je boemski klub najuticajnijih ljudi na svijetu koji se jednom godišnje preko ljeta okupe na toj lokaciji na period od dvije nedelje. Ovo mjesto se nalazi u Kaliforniji ali njegova tačna lokacija nije poznata.

Ovdje mogu da dođu samo muškarci, a ženama je nažalost zabranjeno. Ako ste imali nekada priliku da vidite knjigu gostiju u njoj biste našli imena i bivših američkih predsjednika Herberta Huvera i Ričarda Niksona, prenosi ewao.com.

3. Ostrvo zmija

Nalazi se na obalama Brazila i ovo ostrvo nastanjuje oko 4.000 najsmrtonosnijih zmija na planeti. Rizik je toliko veliki da je vlada Brazila zabranila posjetiocima da posjećuju ovo ostrvo. Otrov ovih zmija je toliko moćan da ima sposobnost da istopi ljudsko meso.

4. Sef Koka-kole

Koka-kola troši ogromne količine novca kako bi sačuvala svoju tajnu formulu od radoznalih pogleda. U Atlanti se nalazi svjetski muzej Koka-kole, a pravi recept će se zauvijek čuvati na bezbjednom mjestu.

5. Fort Noks

Nalazi u Kentakiju, južno od Luisvila. Ova baza je jedno od najsigurnijih mjesta na planeti, a stalno ga čuva oko 30.000 vojnika. U Fort Noksu se čuvaju zlatne rezerve i druga nacionalna blaga SAD.

6. Sef sjemena Špicbergen

Nalazi se na norveškom ostrvu Špitcbergen. Ovo mjesto je osnovano da bi se očuvalo sjemenje širokog spektra biljaka, kako bi pojedine vrste mogle da se obnove ako dođe do prirodne katastrofe u svijetu.

7. Tajni arhivi Vatikana

Apostolska biblioteka je osnovana 1475. godine i sadrži najznačajnije zbirke istorijskih tekstova koji su poznati čovjeku. Ovde se čuvaju i spisi drevnik Maja koji navodno svjedoče o postojanju vanzemaljskog života, prenosi ewao.com.

8. Pajn Gep Australija

Nalazi se u centralnoj Australiji i iznad ovog mjesta su letovi strogo zabranjeni. Ovo oblast delimično kontrolišu Centralno obavještajna agencija (CIA), Nacionalna agencija za bezbjednost (NSA), Nacionalna kancelarija za izviđanje i australijska vlada.

9. Pećine Lesku u Fransuskoj

Nalaze se u blizini sela Montignac na jugozapadu Francuske. U tim pećinama se nalazi preko 600 antičkih crteža. Ova lokacija se od 1979. godine nalazi na listi svjetske kulturne baštine UNESCO.

10. Tajni sef mormonske crkve

Vjeruje se da ovaj sef krije više od tri milijardi stranica sa informacijama o porodičim istorijama Amerikanaca. Ovo mjesto nije dostpuno turistima osim u rijetkim prilikama.

11. Soba 39 Sjeverna Koreja

Tajna organizacija koje se često naziva i biro 39 osnovana je 1970. godine. Cilj ove organizacije je da pronađu način da dobiju devize za predsjednika Radničke partije Koreje, Kim Džong Una.

Raspoloživi podaci za ovu organizaciju su veoma ograničeni, a navodno imaju više od dvadeset bankovnih računa u Švajcarskoj i Kini preko kojih se pere novac od nelegalnih poslova.

12. Mežgorje u Rusiji

Vjeruje se da se na ovom mjestu nalaze ruske nuklearne rakete ali su podaci o ovom oblasti izuzetno ograničeni. Navodno ovi projektili mogu da se daljinski aktiviraju u slučaju nuklearnog napada. Lokaciju čuva dva bataljona i niko bez dozvole ne može da dobije pristup.

13. Dizni klub 33

Postoji čitav niz privatnih klubova koji se nalaze u tri Diznijeva parka, ali se njihovo postojanje drži u strogoj tajnosit. Pristup ovim klubovima i je ograničen, a lista čekanja je duga čak 14 godina.

Taksa za inicijaciju iznosi 36.000 eura, dok je godišnja članarina 24.300 eura. Među članovima su predsjednici SAD, biznis lideri i brojni glumci.

14. Centar podataka Gugla

Na ovom mjestu se nalaze trilijoni zapisa o našim podacima, a ovo jedna od najbolje čuvanih lokacija na svijetu.

15. Oblast 51

Nalazi se u Nevadi. Ovo tajno mjesto je jedno od najbolje čuvanih područja na planeti. Svrha ove baze nije poznata, međutim, koristi se za istraživanje i razvoj eksperimentalnih aviona i naoružanja.

Do 2013. godine SAD je u potpunosti negirala njeno postojanje, ali je od tada zvanično i priznata.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: