Objavljeno: 13.02.2016 u 20:38 | Zabava | Komentara:

Šta prsti na nogama mogu reći o vašem karakteru

Svima je poznata izreka – oči su ogledalo duše, ali ako hoćete da saznate nešto više o čovjeku, njegovom karakteru i osobinama, pogledajte u njegova stopala, odnosno prste.

Naime, čitanje ličnosti iz stopala, praksa je koja se u Kini i Indiji praktikuje više hiljada godina, a korijene vuče iz vjerovanja da su naša stopala ogledalo ostatka duše i tijela, piše uspesnazena.com!

Oblik prstiju na nogama i karakter čovjeka.

Pogledajte i uporedite svoje, ili prste druge osobe sa slikom ispod.

prsti-noge

Primjer br. 1

Ukazuje na kreativnu ličnost. Osobe sa ovakvim oblikom prstiju veoma su pametne, i uvijek pronalaze kreativna rješenja za bilo koji problem. Ipak, ponekad zbog nesigurnosti u sebe, ostavljaju već započeta djela na pola puta.

Primjer br. 2

Osobe sa ovakvim oblikom prstiju su energični i imaju stvaralački potencijal. Uvijek mogu stati iza onog u šta zapravo vjeruju.

Primjer br. 3

Pokazatelj liderskih osobina. Glavni cilj ovih ljudi – uspjeh u karijeri. I samo jedna stvar može ga izbaciti iz koloseka… To je nevjerovatni perfekcionizam! I još jedan zanimljiv podatak: neke indijske legende kazuju o tome da majke nisu dozvoljavale sinovima da se žene ženama kod kojih je drugi prst na nogama bio duži od ostalih. Smatrali su znakom zapovjedačkog karaktera.

Primjer br. 4

Za ovakve ljude najveća vrijednost je porodica i bliski prijatelji. Vlasnike ovakvog oblika prstiju odlikuje sposobnost da slušaju druge i gotovo se identifikuju sa sagovornikom. Ponekad sve primaju k srcu, tako da im ovakva empatija često nije od koristi.

Primjer br. 5

Govori o ambicioznosti, ali ne i želje preuzimanja odgovornosti. Čovjek sa takvim prstima na nogama je zabavan i privlačan, ali veoma često i naivan kao malo dijete.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: