Objavljeno: 29.12.2016 u 10:56 | Zabava | Komentara:

Služi li vas danas mozak? Sljedeći zadatak dat će vam na to pitanje odgovor

Društvena mreža Facebook u zadnje je vrijeme postala pravi izvor zgodnih mozgalica. Po svemu sudeći, ljudi obožavaju testirati moždane vijuge, jedino ne treba previše vjerovati u statuse koji dolaze uz zadatke.

mozgalica

Tako je za sljedeći rečeno da dokazuju kako imate IQ 150 ukoliko ga uspješno riješite, što je, naravno, tvrdnja koja nema veze s istinom.

Kada bi tome bilo tako, kada bi ovaj zadatak doista bio dokaz da ste izuzetno inteligentni, ispalo bi da smo okruženi genijalcima do te mjere da ih možemo izvoziti u “svemir i njegovu širu okolicu”.

Naime, zadatak i nije tako teško riješiti, samo se treba dobro usredotočiti i pronaći traženi uzorak. Uživajte u izazovu, točan odgovor će vam u svakom slučaju dati do znanja da vam mozak nije za otpis, da vas sasvim dobro služi.

Izvor: dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: