Objavljeno: 02.03.2017 u 8:54 | Zabava | Komentara:

Otkriven identitet babe iz Njemačke koja je bila vlasnik svih polovnih automobila kupljenih na prostoru Ex-YU

Zbog velikog interesovanja svih vlasnika polovnih automobila u Srbiji i regionu, konačno je otkriven identitet babe iz Nemačke u čijem su vlasništvu bila sva ta vozila.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Kako Njuz saznaje u pitanju je Sabine Kirsten, sedamdesetdvogodišnja penzionerka iz Bohuma. Ona je, naime, bila vlasnik svih polovnih automobila koji su u Srbiju uvezeni iz Njemačke u posljednjih 15 godina i, prema njenim riječima, svi su bili garažirani i koristila ih je samo za vožnju od kuće do pijace.

Sve je počelo sasvim slučajno. Planirala sam da prodam svoj tadašnji automobil, bio je garažiran, prvi vlasnik, prva farba, vozila sam ga isključivo od kuće do pijace, imao je servisnu knjižicu i kilometraža je bila prava, ali nije bilo zainteresovanih. Skoro da sam odustala od prodaje kada sam preko prijatelja, koji je porijeklom iz Srbije, saznala da je u vašoj zemlji prava pomama baš za takvim automobilima. Stupila sam u kontakt sa jednim gospodinom iz Zemuna koji se bavi uvozom kola i on ga je prodao u roku od dva dana. Tada mi je rekao da ga opet zovem čim budem imala takav auto za prodaju – ispričala je gospođa Kirsten za Njuz.

Potražnja je bila tolika da sam često imala i po nekoliko različitih modela automobila istovremeno, zbog čega sam morala da iznajmljujem garaže, ali svaki od njih sam vozila isključivo na relaciji kuća-pijaca, da ne bih varala kupce. Uvijek sam bila pažljiv vozač pa ne samo da nikada nisam imala sudar, već nijedan auto nije čak ni ogreban. Na putovanja nikada nisam išla svojim kolima, a ako bih morala da obavim nešto što ne podrazumijeva kupovinu na pijaci nisam palila kola već sam koristila gradski prevoz – objasnila je ova vitalna penzionerka.

Sabine je dodala da ozbiljno razmišlja o tome da sljedeći automobil kupi u Srbiji.

Čula sam da tamo ima polovnih automobila koji su u odličnom stanju. Kažu da su bukvalno svi, bez obzira na model, bili garažirani i da su ih vozile babe iz Njemačke i to samo od kuće do pijace – napomenula je ona.

*tekst je satiričnog karaktera

Izvor: njuz.net

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: