Objavljeno: 12.11.2016 u 12:22 | Zabava | Komentara:

I ovo se dešava u bolnicama! Doktor se spremao za operaciju, a onda je došao pacijent i IZVALIO NEŠTO FENOMENALNO

Mark Gilinov, kardiolog iz jedne klivlendske bolnice nedavno je na Reditu podijelio urnebesnu priču koja mu se dogodila neposredno prije nego što je trebalo da operiše pacijenta.

ljekari-operacija

Radnja se odvija u operacionoj sali. Sa medicinskom sestrom sam provjeravao spisak hirurške opreme. Ja sam nabrajao gledajući u sto, a ona je precrtavala predmete sa spiska – svi instrumenti za operaciju, antibiotici, aparat za vantjelesni krvotok, zamjenski srčani zalizak… – priča doktor Mark.

U tom trenutku uvezli su i pacijenta koji je očigledno čuo razgovor hirurga i medicinske sestre.

“Čekali ste sve do sada da naučite da ih razlikujete?!” pitao me je čovjek mrtav ozbiljan, a mi smo u trenutku počeli da urlamo od smijeha – sjeća se doktor i dodaje da se opštem smijehu pridružio i pacijent.

Operacija je prošla dobro, kao jedna u nizu koje je Mark imao i tek će ih imati, ali kaže da će ovu zauvijek pamtiti, prije svega po tome što nikada nije ni sanjao da će se toliko smijati u operacionoj sali pred komplikovan zahvat.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: