Objavljeno: 01.06.2014 u 14:49 | Video, Zabava | Komentara:

Čovjek mrtav već pola godine, a njegovi sljedbenici uvjereni da meditira! (VIDEO)

Iako se mislilo da je preminuo od posljedica srčanog udara, njegovi sljedbenici vjeruju da je jednostavno odlutao u dublju formu meditacije, koju i sam promovira.

mrtav-meditiranje

Ništa nije jednostavno u slučaju smrti osnivača religioznog reda ”Divija Jioti Jagrati Sansthan” Shria Ashutosha Maharaja. Naime, iako je službeno proglašen mrtvim još u januaru, njegovi sljedbenici odbijaju predati tijelo kako bi ga porodica mogla kremirati jer vjeruju da je njihov vođa i dalje živ!

Sljedbenici smatraju da se Maharaj jednostavno nalazi u stanju duboke meditacije. Oni su zamrznuli njegovo tijelo kako bi ono bilo očuvano u trenutku njegovog buđenja. Tijelo se trenutno nalazi u komercijalnom zamrzivaču u njegovom hramu.

Pokojni guru, koji je bio u sedamdesetim godinama kada je preminuo, osnovao je svoju sektu 1980. godine kako bi promovirao ”buđenje prema globalnom miru” i zagovarao svijet u kojem ”svaki pojedinac postaje ostvarenje istine, bratstva i pravde kroz vječnu nauku samospoznaje”.

Grupa danas ima na hiljade sljedbenika širom svijeta i u njenom vlasnišvu se nalaze veliki posjedi u Australiji, SAD, Južnoj Americi i Europi.

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: