Objavljeno: 05.03.2016 u 11:06 | Bizarno, Svijet, Vijesti | Komentara:

Ova četverogodišnja djevojčica umrla je nakon izlaska iz bolnice: Razlog zašto će vas šokirati!

Otac male Grejsi Foster dijeli tužnu priču o svojoj kćerki kako bi upozorio druge roditelje na šta treba da obrate pažnju prije nego bude kasno.

grejsi-foster (1)

Očajnom ocu rečeno je da mu je kćerka umrla od meningitisa samo nekoliko sati nakon što je puštena iz bolnice sa dijagnozom o “angina”.

Grejsi Foster Čekala je na operaciju krajnika u Česterfild Rojal Bolnici, kada je počelo da joj bude loše i da joj se “spava”. Ljekari su joj dali dijagnozu “angina”, prije nego što su joj otkazali operaciju i poslali je kući, ispričao je njen otac Danijel Foster.

Samo nekoliko sati kasnije, Grejsi je hitno odvedena u drugu bolnicu kada joj je tijelo bukvalno gorjelo i ona je počela da se bori za vazduh.

Tek kada je stigla u bolnicu ona je razvila klasične simptome meningitisa – ljubičasti osip.

Doktori su se borili da spasu život djevojčici, ali njeno srce je stalo dva puta i ona je tragično preminula te noći.

grejsi-foster (2)

Sada Danijel Foster dijeli priču o svojoj kćerki kako bi podigao svijest da osip može da bude posljednji simptom dječijeg meningitisa.

Kada su je poslali kući iz bolnice, ona se budila i spavala, a temperatura joj je rasla. Mogli ste da znate da nešto nije u redu, ali nije imala osip. Počela je da ga dobija tek kada su je odveli doktori u bolnicu”, ispričao je otac.

Rekao je da je njegova kćerka dobila osip u noći kada je i umrla, iako je 12 sati ranije “skakutala” po kući.

Danijelova sestra, Nikol je dodala:

“Operacija je bila otkazana i Grejsi je poslata kući, čak i sa temperaturom.. Do popodne nije mogla da odgovara. Odveli su je u drugu bolnicu, ali bolest je već preovladala njenim tijelom.”

grejsi-foster (3)

Na dan kada joj je bila zakazana operacija krajnika, Grejsi se probudila u 6 ujutru i njena majka je odvela u bolnicu. Nedugo poslije, nije joj bilo dobro i osjećala se umorno, pa su doktori rekli da je u pitanju angina.

U mnogim bolnicama, operacija krajnika se otkazuje ako je pacijent bolestan.

“Ona je povratila i operacija je otkazana. Otišla je kod bake taj dan, a oko 7 uveče sam je pozvao da popričamo kao i uvijek. Zvučala je prazno, jedva je govorila. Nije imala osip! Njena baka je bila uznemirena i 5 minuta kasnije, opet me je pozvala i rekla da dođem u dečiju bolnicu, koja je u blizini.”

grejsi-foster (4)

“Brdo doktora radilo je na njoj i tek tada se pojavio osip na njenom tijelu. Oko 22:15, Grejsino srce je prestalo da kuca. Uspjeli su da povrate sinusni ritam, ali za jedan minut, opet je stalo i doktori su nam rekli: Moramo da prestanemo.”

“Želim da pomognem drugima da spriječim da se ovakve stvari dešavaju djeci.”

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: