Objavljeno: 02.03.2016 u 19:59 | Bizarno, Svijet, Vijesti | Komentara:

Ova beba je oslijepila, nakon što se našla u blizini mobilnog telefona. Razlog? Obratite pažnju!

Kako bi proslavili dolazak bebe na svijet, roditelji su pozvali prijatelje i porodicu na veliko slavlje.

Jedan kućni prijatelj želio je da uslika preslatku bebu svojim fotoaparatom. Nažalost, nije isključio blic…

fotografisanje-beba (1)

U trenutku fotografisanja, beba se nalazila na oko 25 cm od telefona. U potpunosti je izgubila vid u jednom oku, i djelimično u drugom.

Prava drama!

Roditelji su vrlo brzo primjetili nešto neobično u njenim očima. I zaista, nakon konsultacija sa ljekarom, njihovi strahovi su se pokazali opravdanim. Na desnom oku bila je potpuno slijepa, a na lijevom djelimično.

fotografisanje-beba (3)

Tačnije, blic oštećuje ćelije makule, dijela oka koji apsorbuje svjetlosne zrake koji ulaze u oko. Povreda makule može dovesti do ozbiljnih posljedica po vid.

Nažalost, ovdje se gotovo ništa ne može učiniti!

fotografisanje-beba (2)

Budite izuzetno pažljivi kada je u pitanju fotografisanje sa blicem! Upozorite što više ljudi o ovome, i podjelite ovaj članak!

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: