Objavljeno: 13.12.2016 u 7:49 | Featured, Vijesti | Komentara:

LEDENI TALAS U REGIJI: Evo kad će pasti prvi snijeg! A za Novu godinu…

Prema nagovještajima vremena za narednih mjesec dana postoje uslovi da će snijeg padati tokom dva dana prije dočeka Nove godine, kao i prvog dana Nove 2017.

snijeg

- Za sada postoje uslovi za padavine 29. i 30. decembra, dok se 31. decembra očekuje suho vrijeme, a onda ponovo postoje uslovi 1. januara za padavine. Da li će to biti snijeg ili kiša zavisi od toga u koje doba dana bi do padavina došlo. Ako pada noću ili tokom jutra, kada su temperature niže moguće je snijeg, a ako pada oko podneva kada su temperature najviše tokom dana, moguća je kiša – objašnjavaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prvih dana januara očekuje se suho vrijeme, dok bi naredne padavine bile moguće od 3. ili 4. januara. Temperature će u Srbiji biti u granicama normale, jutra nešto hladnija od -5 do dva stepena Celzijusovih, a dnevna od nula do osam stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, snijeg je moguć već u noći između srijede i četvrtka.

- Ukoliko bude padao, to će biti u malim količinama, tek da zabijeli na travnjacima, i neće se dugo zadržati – kažu iz RHMZ-a.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u utorak će biti malo i umjereno oblačno i hladno, u većini krajeva suho, samo na jugoistoku još ujutru ponegdje sa slabim snijegom. U srijedu jutro će biti hladno sa slabim i umjerenim mrazem i maglom mjestimično, tokom dana pretežno sunčano.

Poslije podne i krajem dana na sjeveru, a tokom noći ka četvrtku i u četvrtak u ostalim krajevima novo prolazno naoblačenje, ponegdje sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predjelima sa snijegom.Zatim, do kraja perioda suho i uglavnom sunčano sa hladnim i mjestimično maglovitim jutrima i temperaturom malo ispod prosjeka za ovo doba godine.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: