Objavljeno: 30.10.2016 u 22:20 | Featured, Vijesti | Komentara:

LEDENI TALAS STIGAO KOD NAS: Evo kad će pasti SNIJEG i u gradovima!

Temperature ovih dana su ispod prosjeka za ovo doba godine, pa umjesto da uživamo u jesenjim danima, svi se pitaju kad će pasti prvi snijeg. Do kraja oktobra zadržaće se slično vrijeme kao i ovih dana, odnosno sa prosječnom temperaturom oko 10 stepeni i povremenom kišom.

snijeg

Skoro čitavog novmebra biće slične vremenske prilike, a poslije snijega koji je tokom prethodnog mjeseca pao samo na visokim planinama, gdje se potpuno zabijelilo, u niže predjele on se očekuje 11. novembra.

Drugi mjesec jeseni biće poprilično kišovit, sa niskim temperaturama, bez nekih većih oscilacija u temepraturama.

Stručnjaci iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda su najavili da bismo prvi snijeg ove godine mogli da imamo u posljednjoj dekadi novembra.

Srednja mjesečna temperatura u novembru

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrijednosti u granicama višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 0.2 stepena u odnosu na višegodišnji prosjek.

U nižim predjelima predviđa se vrijednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 4.2. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg prosjeka, sa vrijednostima u prosjeku višim za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosjek.

Srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 11.1. Srednja količina padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg prosjeka sa vrijednostima u prosjeku nižim za oko 3 mm u odnosu na višegodišnji prosjek.

U nižim predjelima i okolini srednja novembarska količina padavina iznosiće oko 52 mm, navedeno je na sajtu RHMZ.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: