Objavljeno: 20.05.2014 u 12:52 | Aktualno | Komentara:

Tata, spasi me! Ja sam na krovu: SMS šokirao vatrogasca u akciji spasavanja

- Jeste teško to što smo dva dana bili bez hrane i vode, ali kada je kolegi Aleksandru Markoviću stigao SMS „Tata, spasi me. Ja sam na krovu!“, sledio sam se – priča za “Blic” pripadnik tima za spasavanje na vodi Sektora za vanredne situacije.

SRBIJA, POPLAVE, SEKTOR ZA VANREDNE MERE, VANREDNO STANJE, KISETrenutak u kojem je u noći između petka i subote njegov kolega primio ovu poruku, za vatrogasca spasioca Radovana Stojičića bio je teži od svih šest dana koje je proveo u Obrenovcu spasavajući ljude iz poplavljenih kuća.

- Već smo bili na granici izdržljivosti. Noć je. Ljudi vrište. Zovu u pomoć. Pucaju iz pištolja u vazduh da dođemo po njih. I Aleksandru, koji je inače iz Obrenovca, stiže poruka. Samo je zatvorio vrata kamiona i otišao po ćerku. Sam. Nisam smeo nikoga s njim da pošaljem. Dva sata nisam znao šta je s njim. Uspeo je da nađe čamac i da je skine sa krova. Kasnije smo helikopterom uspeli da je evakuišemo – prepričava dramu ovaj pripadnik tima za spasavanje na vodi Sektora za vanredne situacije sa 20-godišnjim iskustvom.

On i njegov tim su šest dana bez prestanka spasavali ljude iz grada, a dva dana čak nisu imali ni hranu ni vodu.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: