Objavljeno: 06.03.2016 u 13:07 | Lifestyle, Video, Zdravlje | Komentara:

Znate li kakvu bananu je bolje pojesti? Gotovo crnu ili zelenu

Ovisno koliko je zrela, banana ima različit učinak na naše tijelo. Neki ljudi preferiraju one tvrde i gotovo nezrele dok su drugima najdraže mekane banane s puno crnih točkica.

banane

I jako zrela banana i ona pomalo zelenkasta su dobre za naš organizam, ali svaka u tijelu radi na drugačiji način. Banane koje su toliko zrele da su već crne, u sebi sadrže tvari koje imaju antikancerogena svojstva.

Zapravo, stručnjaci kažu da što je banana tamnija, odnosno ima više tamnih točkica, zdravija je za naše tijelo jer je bogata velikom količinom B i C vitamina, sadrži kalij te antioksidanse. Osim toga, lakše se probavlja.

Zelenkaste i tvrđe banane bogate su probiotičkim bakterijama koje dobro djeluju na zdravlje debelog crijeva. One sadrže manje šećera od vrlo zrelih banana i više škroba. Upravo škrob je odgovoran za duži osjećaj sitosti.

Pogledajte objašnjenje u videu:

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: