Objavljeno: 14.12.2016 u 21:50 | Video | Komentara:

ŽIVOTE, PROKLET DA SI: Dječko sjedi pred svojim psom i neutješno plače. Razlog je duboko potresan!

Tako mali, a već mora da doživi ovako nešto…

djcak-pas

Uvijek je bolno reći zbogom voljenom ljubimcu, ali za djecu, to je posebno teško. U tim godinama, oni ne budu samo tužni, već i duboko istraumirani. Oni jednostanvo ne mogu da shvate zašto bi neko želio da ”uspava” životinju.

To je ono što se dogodilo ovom malom dječaku i njegovoj 17 godina staroj ljubimici, Baobao. Dječak ne razumije zašto njegov voljeni pas mora otići na nebo. Njegova reakcija je vrlo potresna – i srceparajuća.

Njegov otac objašnjava:

Putovali smo sa Baobao na godišnji odmor, kada je ona provirila kroz prozor automobila i ispala iz njega…

Pala je na put, kada je naišlo drugo vozilo. Točkovima joj je prešlo preko kičme i slomilo joj karlicu. Odmah je operisana, ali dalji tok oporavka bio je veoma neizvjestan.

Planirali smo odmor pun igre i aktivnosti na otvorenom. Baobao je veoma stara i teško da bi podnela te silne terapije i naporne intervencije.

S obzirom da je projsečna starost psa 14 godina, a da je Baobao već zagazila u 17. godinu, porodica je donijela tešku odluku da je uspava, kako bi je poštedila bolova.

Ali, prije nego što su je zauvijek uspavali, sin je imao priliku da se još jednom oprosti od nje – dok je otac bezuspješno pokušavao da ga utješi.

Zaista je dirljivo vidjeti kako jaka može biti veza između djeteta i životinje. Čak i kada odraste, zauvijek će se sjećati svoje vjerne prijateljice…

Svako ko je ikada imao kućnog ljubimca, savršeno će razumjeti…

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: