Objavljeno: 02.02.2017 u 18:38 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Zaboravite na LANCE ZA SNIJEG: Ovo je sjajan IZUM! (VIDEO)

Uređaj se montira na spoljašnjoj strani točka i funkcioniše poput kandže, pružajući pneumaticima dodatni oslonac prilikom vožnje u zimskim uslovima.

zamjena-za-lance

Pronalazač ovog izuma kaže da ga je na traganje podstaklo maltretiranje vozača u zimskim danima. Tada je upotreba zimskih guma obavezna, a u pojedinim krajevima i upotreba lanaca.

Sprava se postavlja na točkovima, tako da zavrtanjem u kontra smjeru od smijera kretanja točka prijanja na svakom od njih. Jednostavna je za rukovanje, a svaka od njih teži oko 6 kilograma.

Vlažni i klizavi putevi su me dovodili do ludila. Naročito bi me izluđivalo namještanje lanaca u danima kada je nemoguće krenuti bez njih. Ovaj proizvod je pravi odgovor za muke miliona vozača – riječi su tvorca ove naprave Petera Grosa.

Uređaj se može koristiti na točkovima veličine od 38 do 45 centimetara, a uspješno su protekla testiranja za podneblje SAD, Kanade i Evrope.

Izvor: vestinet.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: