Objavljeno: 24.02.2017 u 9:24 | Video, Zabava | Komentara:

Voda je nosila sve pred sobom a onda se jezero “otvorilo” (VIDEO)

Velika oluja praćena jakim vjetrovima, obilnom kišom i snijegom pogodila je Kaliforniju. Poplave i odroni natjerale su hiljade stanovnika na evakuaciju zbog potencijalnih klizišta, ali jedan prirodni fenomen je svojom ljepotom i zastrašujućom pojavom privukao najveću pažnju, piše La Times.

Jezero Berryessa je zbog vremenskih prilika doseglo nivo kakav građani nisu doživjeli posljednjih 10 godina. Sve to je uzrokovalo punjenje dva i pol metra širokog odvoda u jezeru. Odvod nazvan Glory Hole funkcionira kao onaj u kadi, a namjena mu je spriječiti prelijevanje jezera. Jezero Berryessa se do te mjere posjednji put napunilo 2006. godine.

Ovo je prvi put da su uposlenici poznatog jezera snimili ovaj fenomen dronom i snimke su u najmanju ruku fantastične. Uživajte!

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: