Objavljeno: 05.01.2014 u 11:17 | Video | Komentara:

Video: Pogledajte ovaj nevjerovatni kolaps autoceste u Meksiku!

Vjerojatno, kao i svi koji moraju voziti po ispucanom asfaltu, svaki put kad naiđete na rupu na cesti spominjete rodbinu svih koji su sudjelovali u asfaltiranju. Što biste rekli da naiđete na rupu od 300 metara poput ove u Meksiku?

Prošlog je tjedna dio Meksika u blizini granice sa SAD-om pogodio niz manjih potresa praćen lošim vremenom i kišom. Većina potresa bila je manje magnitude od 1 do 2 stupnja, s najjačim oko 4,3 po Richteru. Ipak, to je bilo dovoljno da se uruši dio čuvene panoramske ceste iznad Ensenade u Baji.

Kad kažemo ‘uruši’, mislimo zapravo potpuno nestane s lica zemlje! Naime, cesta je izgrađena na kliznom terenu uz samu obalu Pacifika. Dio ceste duži od 300 metara jednostavno je nestao zajedno s obronkom na kojem je izgrađen.

Čudesno u svemu je da nijedna osoba nije ozlijeđena iako je cesta ispucala do neprepoznatljivosti i doslovno propala 30-ak metara. Zanimljivo je i da su Meksikanci znali na kakvom terenu grade cestu, ali drugog izbora nisu imali. Odmah su najavili i popravak, svjesni da grade na trusnom terenu. U usporedbi s ovim, male pukotine u vašem kvartu zbilja više ne izgledaju tako opasno, zar ne?

Izvor: www.tportal.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: